Hitta kreditkortet som passar din ekonomi

Om man inte har något behov av ett kreditkort inom en väldigt kort tidsperiod så ska man först och främst jämföra de olika kreditkort som finns på marknaden. Det är nämligen precis som alla andra former av lån och krediter stora skillnader mellan olika kreditkort och om man väljer fel kreditkort så kan man behöva betala betydligt mer än vad man tänkt sig från början i olika avgifter och räntor som man undvikit om man jämfört olika kreditkort redan från första början.

KreditkortBeskrivningAnsökan
Komplettbank KreditkortIngen årsavgift. Avgiftsfria kontantuttag. 2% bonus på alla köp av varor på internetKlicka här
OKQ8 VISA Kreditkort0 kronor i årsavgift. Bonus på köp utanför OKQ8. 0,75% sparräntaKlicka här
PFC SESlippn alla avgifter och valutapåslag på köp utomlands och du kan ta ut upp till 3000 SEK/mån helt kostnadsfrittKlicka här
Collector Easyliving KreditkortJUST NU! 0 kr årsavgift första året (värde 195 kr)Klicka här
Marginalen bank Traveller KreditkortKreditkortet för dig som älskar att resa. 0 kr första året. Använda poäng och boka flygbiljetter

Klicka här
Bank Norwegian KreditkortUpp till 100.000 kr kredit – ingen årsavgift. Bonus med 0,5 % CashPoints-intjäning

Klicka här

Något som tyvärr inte alla gör och det leder även till att man får en betydligt högre kostnad än vad man tänkt sig men det leder även till att man får mindre pengar att röra sig med och under en semester så kanske man valt ett kreditkort där det kostar pengar att ta ut från en bankomat. Det är saker som kan bli väldigt dyrt i längden och som minskar ens semesterkassa och även om man behöver ta ut pengar från en bankomat i vardagen så är det en helt onödig kostnad man kunnat undvika. Därför ska man alltid se till att läsa på om de olika kreditkort som erbjuds och vilka fördelar och nackdelar som finns med de olika kreditkorten.

Här listar vi vilka olika kortkrediter det går att skaffa. När det kommer till att jämföra olika kreditkort så brukar vi besöka korten.se och klicka vidare till sektionen som heter jämför kreditkort för att hitta nya och vilka villkor och erbjudanden som går att hitta. Vi listar bild och länk till varje kort, inte så mycket mer än så. Vi förstår att många vill läsa recensioner eller omdömen på respektive kort men vi är inte en vanlig jämförelsesida.

Det kan även finnas stora skillnader mellan olika kort från samma företag eller bank och därför är det väldigt viktigt att man faktiskt lägger ner en del tid på att försöka hitta den relevanta information som finns både på kortutgivarens hemsida men även på de olika jämförelsetjänster som finns på nätet och där man enkelt kan få en översikt över vilka kreditkort som man ska välja mellan och vilka kreditkort som man ska undvika. Man ska även tänka på de olika fördelar som vissa kreditkort medför och det kan vara saker som reseförsäkringar, återbetalningsskydd eller liknande som kan ge dig som har kreditkortet stora fördelar. Man ska även försöka hitta ett kreditkort där man får ett skydd mot om man skulle bli arbetslös eller sjuk då det finns en del kreditkort som erbjuder en försäkring som gör det möjligt att slippa betala sitt kreditkort under den tiden som man har problem. Något som vid eventuella svårigheter kan göra en stor skillnad i ens vardagsliv och är ett sätt att undvika att betala för något man kunnat undvika. Det är helt enkelt ett sätt att få en ytterligare trygghet i vardagen om man känner till att man inte behöver betala tillbaka på kreditkortet när man är sjukskriven eller arbetslös.

Det är faktiskt en trygghet man vill ha och som en del kreditkortsutgivare erbjuder och en del erbjuder det helt gratis och det är verkligen en fördel som man inte vill missa. Men man vill gärna ha möjligheten att få en gratis reseförsäkring om man köper sin resa med sitt kreditkort och om man dessutom får någon form av pluspoäng som kan utbytas mot varor eller tjänster så blir det ännu bättre. Det gäller helt enkelt att välja det kreditkort som förser en själv med de största fördelarna som man kan få och undvika att använda sig av kreditkort som inte ger en något speciellt. Men en annan viktig sak att jämföra är vilken ränta man faktiskt betalar för de pengar man använder på sitt kreditkort och är inget som man ska missa när man jämför mellan olika kreditkort och det kan ibland vara bättre att använda ett kreditkort som inte ger något annat än en väldigt låg ränta då det är mer fördelaktigt om man använder sig av sitt kreditkort ofta.

VISA eller Mastercard kort
I kreditkortens barndom så var det viktigt att veta vilken typ av kreditkort som man skulle välja och de man egentligen hade att välja mellan var VISA eller Mastercard men i dag finns inte riktigt det problemet när det gäller de två stora kreditkorten utan båda varianter fungerar oftast på alla ställen där man kan använda sig av ett kort. Det kan finnas problem om man väljer något annat än VISA eller Mastercard och ett exempel är American express som inte fungerar över hela världen och som även kan vara problematiskt att använda sig av överallt i Sverige och därför kan det vara något man ska tänka på. Det viktigaste är att man kan använda sig av sitt kreditkort överallt där man kan tänkas behöva det och då är det viktigare att man har valt ett sådant kreditkort än att det ser snyggt ut eller av någon annan anledning för även om American express kan vara bra och billiga så är det fortfarande inte det bästa alternativet att ha då det inte accepteras överallt. Något som borde vara väldigt viktigt när man vill använda sig av ett kreditkort och det är inte kul att inse att man inte kan använda sitt kreditkort och därför ska man som sagt välja en av de två stora bolag som finns och då kommer man nästan alltid kunna använda sitt kreditkort med undantag för de platser där de inte accepterar kortbetalningar överhuvudtaget.

Något som kan vara väldigt viktigt är även att man tänker på att både VISA och Mastercard har sina fördelar och nackdelar och i vanliga fall så erbjuder VISA en reseförsäkring som inte alltid finns med när man skaffar sig ett Mastercard och kan vara något att ha i åtanke. Men det skiljer sig så pass mycket mellan de olika kreditkortsutgivarna att det kan vara svårt att generalisera om vilka fördelar och nackdelar som finns med olika kort och därför ska man helt enkelt göra en ordentlig jämförelse innan man väljer vilket kreditkort som man faktiskt ska använda sig av och som man behöver.

Men rent generellt så gör det en väldigt liten skillnad om man väljer att skaffa ett VISA eller Mastercard och den stora skillnaden är mellan olika kreditkortsutgivare och har väldigt lite med om det är det ena eller det andra kreditkortet. Därför är det viktigare att man lägger ner tid på olika kortutgivare än att läsa om de två stora kreditkortsbolagen generellt då det inte säger så mycket om din specifika situation och är något som helt enkelt inte riktigt är nödvändigt om det inte skulle vara som så att den ena eller den andra inte tillåter att man använder kortet i ett visst land på grund av sanktioner eller liknande men risken är stor att om den ena stoppar köp i ett land så gör den andra det också. Båda är nämligen amerikanska storföretag och följer de lagar och riktlinjer som gäller för USA först och främst men vid skrivande stund så har inte sådana sanktioner funnits under en väldigt lång tid.

Så vikten som många kan lägga vid om de ska välja VISA eller Mastercard är inte så viktig längre då det inte finns några större generella skillnader mellan dessa utan det är skillnaderna som erbjuds av olika kortutgivare som är viktigare och är något som man hellre ska läsa på om än att bry sig om vad det är för logotyp som finns på det kortet man får i slutändan. Det är helt enkelt inte speciellt viktigt då det som sagt finns väldigt få skillnader som man kan påverka möjligheterna att använda kortet.

Vikten med försäkringar som kan följa med kreditkort

Något som faktiskt inte får så mycket utrymme när man diskuterar olika kreditkort är de försäkringar som ofta medföljer kreditkorten och man kan då få för sig att de inte är så viktiga men tvärtom så är det något som är väldigt viktigt när man ska välja kreditkort och kan vara en stor anledning till att välja ett specifikt kreditkort. För det finns en del försäkringar som kan göra stor skillnad för personen som använder sig av kreditkortet och om man dessutom vet om vilka försäkringar man har så kan det leda till att man sparar stora summor pengar årligen då man slipper köpa de här försäkringarna själv.

Ofta så kan det vara betydande summor som man varje år kan spara på att använda de försäkringar som följer med sitt kreditkort. En sådan försäkring som ofta medföljer är en reseförsäkring om man köper sin resa med hjälp av sitt kreditkort och kan vara ett komplement till den reseförsäkringen som medföljer när man tecknar en hemförsäkring och är något som verkligen kan göra att man i slutändan sparar stora summor om man reser ofta och utanför EU då en reseförsäkring kan kosta rätt mycket pengar om man behöver köpa en sådan separat och är inget som man ska undvika att skaffa om man åker till Asien eller Amerika då det kan bli väldigt dyrt om något skulle hända och man då saknar en reseförsäkring. En annan försäkring som finns på en del kreditkort är att man får en prisgaranti på de varor och tjänster som man köper. Det betyder i korthet att man kan få tillbaka mellanskillnaden om man efter köpet hittar samma vara till ett lägre pris och är något som tyvärr väldigt få personer använder sig av men som är ett utmärkt sätt att minska kostnaderna och är även ett sätt att undvika att betala för mycket för de varor man köper och då framförallt de lite dyrare sådana. Det kan även finnas en försäkring som gör att vid ekonomiska problem så slipper man betala tillbaka på sitt kreditkort under en viss tidsperiod.

Det kan vara problem som till exempel arbetslöshet eller att man blivit sjuk. Den här typen av försäkring kan vara en väldigt stor trygghet att veta att man har så att man inte behöver använda sina pengar till att betala tillbaka på kreditkortet om man mot förmodan skulle bli arbetslös eller sjuk. Ofta så gäller det under en viss tidsperiod och då betalar försäkringen den lägsta möjliga återbetalningen på det man lånat från kreditkortet och är ett sätt att verkligen undvika att behöva ha större utgifter än vad man egentligen har råd med om man skulle bli arbetslös eller sjuk. Det är helt enkelt ett sätt att trygga sin ekonomi så långt som möjligt att man ser till att ens kreditkort har den här försäkringen då det kanske inte handlar om jättebelopp som det kommer att spara men det kommer att minska stressen man har under den tiden man har ekonomiska problem.

Det finns en del andra försäkringar som kan följa med och därför är försäkringar något man ska tänka på när man sitter och jämför mellan olika kreditkort då det som sagt kan vara något som sparar en flera tusen kronor årligen om man använder sig av de försäkringarna på rätt sätt och är som sagt även en trygghet som man kanske inte annars kunnat känna om man valt ett kreditkort som helt saknar försäkringar. På många sätt så kan man nästan säga att försäkringar är det som är det viktigaste att kontrollera innan man väljer vilket kreditkort man ska skaffa.