Betala av små lån och krediter med samlingslån

Samlingslån

Det är väldigt lätt att låna pengar idag och många har lite för mycket lån än vad de känner sig bekväma med. Förutom att kosta en del, så kan det vara krångligt att hålla reda på alla återbetalningar och individuella förfallodatum. Att använda ett samlingslån kan vara en bra idé om du vill ha en ekonomi som är enklare att sköta om varje månad.

Ett alternativ som låter dig förenkla ekonomin är ett samlingslån. Samlingslån heter så, eftersom deras primära syfte är att samla ihop skuldbeloppet till en större summa. Det nya, större lånet ger en mer lättöverskådlig ekonomi. Det kan även bli billigare, eftersom många krediter från företag kan ha mycket höga räntor. Samma sak gäller för snabblån som kan kosta låntagaren mycket i ränta, särskilt om man råkar missa en återbetalning. Dessutom är det tyvärr lätt att missa en återbetalning när man har många krediter att hålla koll på.


Räkna på hur mycket du kan spara

Samlingslån går till exempel att teckna från Lån & Spar Bank och deras lån får användas för att lösa alla typer av existerande krediter. På LSB:s webbplats finns det en smart kalkylator som låter dig fylla i hur stora dina nuvarande lån och krediter är, för att få reda på hur mycket du kan spara genom att teckna ett samlingslån. Kalkylen är bara ett exempel som baseras på hur mycket du är skyldig, räntesats och hur lång tid lånet du har på dig att betala av allt. Den faktiska räntan för samlingslånet sätts utifrån dina ekonomiska förutsättningar och är individuell.

När du väljer att samla dina krediter måste du först och främst börja med att räkna ihop den totala summan av dina skulder. Det kan vara en bra idé att försöka få med alla krediter i lånet, oavsett om de är små eller stora. Räntan på ett samlingslån är vanligtvis lägre än de flesta krediter, så det lönar sig ofta att betala av även de minsta krediterna. Kontakta gärna den bank som du vill teckna samlingslånet med och fråga vilka krediter och lån som kan betalas av. Du kan inte få med framtida lån och krediter i samlingslånet, utan det är bara redan existerande lån som kan täckas av lånet.

En mer städad ekonomi 

Samlingslånet betalar av alla krediter och lån som du har just nu, sedan betalar du bara en enda summa varje månad. Det gör det enklare att räkna ut hur mycket pengar du har kvar varje månad och budgetera inför framtiden. En enklare ekonomi leder dessutom till en mindre risk att behöva betala dyra påminnelseavgifter eller förseningsräntor som uppstår på grund av missade återbetalningar. Ett samlingslån kan vara en lösning för dig som behöver förenkla ekonomin innan du kan förbättra den. 

Topplista sparkonton:
5/5
4.5/5
4.5/5