Spara pengar i P2P-lån

Alla har vi sparpengar att investera i olika saker och ting. Har man inte ett sparkapital ska man se till att man omedelbart börjar lägga undan pengar. För det är få saker som kan påverka ens framtid så mycket som möjligheten att lägga undan pengar. Allt man måste göra är att se till att man sedan också använder sitt sparkapital optimalt. Det är nämligen inte meningen att de ska förminska i värde när de ligger på ett konto. Istället vill du självklart att de ska bli värda mer och det finns idag inte många sätt att göra det på.

Låneförmedlare Beskrivning Länk
Brocc Förväntad avkastning på 6 %. Pengar tillbaka varje månad. Klicka här
Lendify Alla lån hos Lendify är annuitetslån, vilket betyder att de återbetalas med ett fast belopp månadsvis för ränta och amortering tillsammans. Klicka här
Investera i P2P-lån med månadsvis betalning

Dock har det börjat bli väldigt populärt att avsätta pengar i det som kallas för P2P-lån. Konceptet bygger på att du använder en plattform för att låna ut pengar till andra privatpersoner. Vilket verkligen kan ge en bra avkastning på den investeringen du har gjort. Det finns dock alltid risker och det är viktigt att man tänker på. För det finns inga sätt att riskfritt investera pengar och faktiskt tjäna på det. Oavsett om det gäller aktier, fonder eller P2P-lån finns det risker att tänka på. Dock är fördelen att plattformen du använder dig av också hjälper dig att hantera riskerna.

Varför är P2P-lån bra att investera i

Att investera i P2P-lån gör att du kan få en betydligt högre ränta än om du satt in ditt sparkapital på banken. Något som du verkligen inte ska göra om du vill kunna se hur de växer. Här är det dock väldigt viktigt att du verkligen ser till att du förstår riskerna som finns med att investera. Ingen vill känna att de inte förstår vad det innebär. På samma sätt som med andra investeringar finns det nämligen en risk med P2P-lån. Personen du lånar ut pengarna till kanske inte kommer att ha möjligheten att betala tillbaka pengarna.

Det är dock anledningen till att välja P2P-lån där du också själv kan välja risknivå. På det sättet vet du att du alltid kommer att ha en större möjlighet att också få tillbaka pengarna du riskerat. Det som däremot är viktigt att tänka på är att det då blir en lägre ränta du tjänar. För när du investerar pengarna i P2P-lån med en lägre risk, är det också en lägre ränta för personen som lånar. Det gör att du faktiskt då också får förvänta dig en lägre avkastning på investering.

Balansera risk mot avkastning

Det är viktigt när du investerar dina pengar i P2P-lån att du balanserar risken mot avkastningen. För det är nämligen som så att ju lägre risk, desto lägre avkastning. Se därför till att du väljer det som passar för dig. Känner du att du inte har råd att förlora pengarna väljer du det alternativet med lägst risk. För även om det inte är troligt att du förlorar dina pengar, kan det dröja innan dem blir återbetalda. Vilket också ska vara något att tänka på när man ska investera i P2P-lån. För att helt enkelt vara säker på att få ut så mycket som möjligt av sin investering.